Horren

Horren

A&A is regionaal dealer van Unilux horren

Unilux is de trendsetter op het gebied van insectenweringen. Altijd druk in de weer met nieuwe ontwikkelingen, marktintroducties en productverbeteringen. Met succes introduceerde Unilux al in 1999 de uit Japan afkomstige plissé hordeur in de Europese markt en in 2002 kwamen ze met de inklemhorren speciaal voor draaikiep ramen. Géén “doe het zelf” teleurstellingen, maar uitsluitend professionele oplossingen, gericht op het comfort en duurzaamheid.

Raamrolhor

De onzichtbare oplossing met het zichtbare effect De raamrolhor is een bijna onzichtbare maar zeer effectieve oplossing om insecten buiten te houden. De cassette meet slechts 38 mm. Het frame valt daarom vaak weg achter de gordijnen. Bovendien kan de kleur volledig naar wens worden aangepast. U heeft de keuze tussen een magneetsluiting en een kantelsluiting.

Zowel horizontale als verticale plaatsing is mogelijk, waarbij verticale plaatsing het systeem eenvoudiger bedienbaar maakt bij hooggeplaatste ramen. De greep is aan beide zijden bedienbaar, zodat de raamrolhor ook buiten geplaatst kan worden. Er zijn tevens losse greepjes leverbaar voor een nog eenvoudigere bediening. Omdat de cassette aan de geleiders vastzit, is montage in kunststof kozijnen ook zonder schroeven of boren mogelijk middels hoogwaardige dubbelzijdige tape. De raamrolhor is zeer geschikt voor naar binnen- of buitendraaiende vensters, draaikiep ramen, schuiframen of kleinere dakramen. De plaatsing van de rolhor kan in de raamopening zelf of op het kozijn plaatsvinden.

Dubbele Plisséhordeur

De opvallendste eigenschap van de Plissé hordeur is dat het horgaas niet oprolt maar opvouwt. Ook bij de dubbele Plissé hordeur is dat het geval. Zelfs voor grote oppervlakken zoals schuifpuien, tuindeuren en serres biedt de typisch Japanse vouwwijze een stijlvolle oplossing.

De treklijst klapt niet uit zichzelf terug, maar blijft op elke gewenste stand staan. Dankzij de stabilisatiekoorden blijft de treklijst evenwijdig en is de hordeur ook door kinderen eenvoudig en veilig te bedienen. De dubbele Plissé hordeur kan eenvoudig in het kozijn worden geplaatst. De cassette is snel uit te nemen voor reiniging of om op te bergen tijdens de wintermaanden.

Dubbele Rolhordeur

De dubbele hordeur is bij uitstek geschikt voor bredere deuropeningen, zoals schuifpuien, tuindeuren en serres. Dankzij een inventieve constructie blijft tijdens het bedienen telkens een deel staan, waardoor het andere deel van de deur gebruikt kan worden als doorloop.Wanneer de treklijst bediend wordt, rolt het systeem zich keurig op, zodat het horgaas het uitzicht niet belemmert.

Bedieningsgemak is van groot belang. Een hordeur als deze zal immers tijdens het seizoen veelvuldig worden bediend. De dubbele hordeur is met een maximale breedte van 260 cm met name geschikt voor dubbele tuindeuren en schuifpuien, voor elk type kozijn. Het systeem zowel kan binnen als buiten gemonteerd worden.

Plisséhordeur

De Plissé hordeur combineert de Japanse vouwwijze met Hollandse inventiviteit. Het horgaas is speciaal ontwikkeld om het te kunnen plisseren. Met andere woorden: de Plissé hordeur rolt niet op, maar vouwt op. De treklijst klapt niet uit zichzelf terug, maar blijft op elke gewenste stand staan.

Dankzij de stabilisatie-koorden blijft de treklijst evenwijdig en is de hordeur ook door kinderen eenvoudig en veilig te bedienen. Door gebruik te maken van een beweegbare kunststof ketting die als geleider dient, is de hoogte van de ondergeleider slechts 4 mm en daarmee letterlijk drempelverlagend. De Plissé hordeur kan uitsluitend in het kozijn worden geplaatst. De cassette is snel uit te nemen voor reiniging of om op te bergen tijdens de wintermaanden.

Raamplissé

Een strak vormgegeven en soepel lopend raamhor, met het bekende gevouwen gaas zorgt voor een muggenvrije nachtrust. Ventileren zonder vervelende insecten is nu mogelijk in stijl. Samen met de plisséhordeur zorgt de raamplissé voor eenheid in uw huis en een uniforme uitstraling naar buiten.

Het gevouwen gaas sluit de opening keurig af en blijft netjes op zijn plaats. Er is geen veer nodig, zodat de raamplissé bijna geruisloos en met weinig kracht bediend kan worden. Omdat het gaas zwart is en daardoor niet reflecteert, wordt het uitzicht slechts minimaal gehinderd. De raamplissé kan van links naar rechts en van rechts naar links bediend worden en is geschikt voor op de dag montage. Het frame is eenvoudig van de montageclips te verwijderen, de hor is dus uitneembaar voor schoonmaakklusjes.

Rolhordeur Basic

Gemak, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid zijn de sleutelwoorden van deze hordeur. De deur kan ver uit het midden bediend worden (ideaal voor kinderen), zonder dat de bedieningslijst wordt omgetrokken. Mocht er onverhoopt tegen het gaas worden gelopen, dan is openen en sluiten vaak voldoende om het gaas weer in de geleider te krijgen.

Wanneer de rolhordeur niet wordt gebruikt, zit het gaas netjes opgeborgen in de compacte cassette. En met een cassettemaat van slechts 38 mm valt de Basic rolhordeur nauwelijks op in uw huis. De Basic rolhordeur is te gebruiken voor naar binnen- of buitendraaiende deuren en schuifpuien met een maximale breedte van 130 cm. Geschikt voor montage ‘op’- of ‘in-de-dag’, voor zowel houten, aluminium of kunststof kozijnen.

Rolhordeur Rondo

De Rondo rolhordeur is mooi voorbeeld van functioneel design. De ronde lijnen vinden hun aansluiting bij elk interieur en geven het geheel een exclusieve uit-straling. Het systeem is tot het kleinste detail uitgewerkt. Het horgaas rolt zich bovendien netjes op in de ronde cassette en geeft dankzij de kenmerkende vorm minder resonantie tijdens het rollen.

De Rondo rolhordeur is alleen leverbaar met een magneet sluiting en is hierdoor enkel ‘op-de-dag’ te monteren. Een Rondo rolhordeur is geschikt voor naar binnen- of buitendraaiende deuren en schuifpuien met een maximale breedte van 130 cm. Geschikt voor montage ‘op-de-dag’ voor zowel houten, aluminium of kunststof kozijnen.

Rondo Raamrolhor

De Rondo rolhor kenmerkt zich door zijn fraaie design dat met zijn ronde lijnen perfect aansluit bij elk interieur. De Rondo rolhor bewijst dat functionaliteit en design mooi samengaan. Het systeem is tot in het kleinste detail afgewerkt en kent een ‘blinde’ en gebruiksvriendelijke kliksluiting.

De rolhor valt bij sluiten vanzelf in het slot. Wanneer het klikslot vervolgens wordt ingedrukt, komt de bedieningslijst weer los en zal het horgaas netjes oprollen in de ronde cassette. Een reguliere magneetsluiting is eveneens mogelijk. De Rondo rolhor kan van links naar rechts, van rechts naar links of van boven naar beneden bediend worden.

Schuifhordeur

De schuifhordeur is de ideale oplossing voor grote deuropeningen en schuifpuien. Vaste hordeuren vormen daarbij de basis. Door plaatsing van rails zijn deze deuren als schuifhordeuren toe te passen. Dankzij strakke rails boven en onder en gebruik van glijblokken in plaats van storingsgevoelige wieltjes, is een lange levensduur gegarandeerd.

Daarnaast is het mogelijk meerdere hordeuren op de rails te schuiven, zodat een dubbele schuifdeur ontstaat waarbij de deuren tegen elkaar aan schuiven. Bij een duo-schuiver schuiven de delen achter elkaar. Dit kan door gebruik te maken van een dubbele geleider. Borstels met aangepaste hoogten zorgen voor een insectendichte aansluiting. Met name voor schuifpuien van hout, aluminium of kunststof is de schuifhordeur goed toepasbaar. De hordeuren laten zich eenvoudig wegnemen in de winterperiode.

Vaste Hordeur

Solide, betrouwbaar en duurzaam. Dat is de vertrouwde vaste hordeur. Dankzij het brede profiel en de inwendige verbindingen is deze deur zeer stevig en solide geconstrueerd. Elke deur is volkomen haaks. Daardoor zijn de bekende problemen met klemmen en over de grond slepen verleden tijd.

Indien gewenst kan, naast de standaard aluminium schopplaat, een duwplaat gemonteerd worden. Deze plaat kan zowel in het midden, links of rechts als duwplaat fungeren. De vaste hordeur is verkrijgbaar in verschillende modellen, desgewenst met schopplaat. Het 47 mm brede profiel straalt extra degelijkheid uit. Ook als pendeldeur, ofwel saloondeur, is de vaste hordeur ideaal te gebruiken. Voordeel van een dergelijke toepassing is de mogelijkheid om ‘in en uit’ te lopen. De deur is leverbaar in de standaardkleuren en de RAL-kleuren. Poedercoaten van de houtnerfstructuur behoort tot de mogelijkheden.

Contact

Wilt u meer weten over de installatie van uw horren? Neem dan gerust contact met ons op. Met A&A Rolluiken en Zonwering kiest u voor kwaliteit!

De Root 34
6436 CZ Amstenrade

Tel: 046-4512301
Mob: 06-80151915
info@a-a-rolluiken-zonwering.nl